Jakość
Dysponujemy wysoko wykwalifikowaną kadrą oraz doskonale wyposażonymi laboratoriami zakładowymi: laboratorium fizyko-chemicznym i laboratorium piekarskim.
Wykonujemy wszystkie analizy niezbędne do prawidłowej oceny jakości skupowanych ziaren zbóż, a także produkowanych asortymentów mąk.
Przeprowadzamy m.in. następujące badania:
- organoleptyczne
- zanieczyszczeń i obecności szkodników zbożowo–mącznych
- wilgotności
- zawartości białka i glutenu
- aktywności amylolitycznej
- zawartości popiołu całkowitego
- rozpływalności
- wskaźnika sedymentacyjnego
- reologii ciasta (badania alweograficzne)
- wartości wypiekowej metodą próbnego wypieku itp.
CERTYFIKATY
HACCP
W PPHU MŁYNPOL Sp.j. został wdrożony i funkcjonuje Zintegrowany System Zarządzania Jakością oraz system HACCP.
GMP+
MŁYNPOL Sp. j. wdrożył system GMP+ i uzyskał certyfikację Dobrych Praktyk Produkcyjnych w zakresie Produkcji materiałów paszowych.